tisdag 20 november 2012

Branden i Bonnstan...

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg, så blev jag ägare av en "bonnstakammare" här i Skellefteå i slutet av sommaren... Jag har länge drömt om en egen kammare, så jag blev sååå lycklig då drömmen blev sann. Egentligen var det min mamma som letade efter en, och då det fanns två mittemot varann så slog vi till på varsin!

Sist det brann i bonnstan var 1970 då en stuga förstördes, och innan dess var 1937 då ett dussin hus brann upp... (läs mer här)

...åsså  natten mot lördag den 27/11 2012, då två stugor med åtta kammare i varje totalförstördes...

Jag väcktes på morgonen av att mamma ringde och sa att hon hört att det "brann i bonnstan", jag googlade för allt vad fingrarna höll för men inte en endaste bild, utan bara att det "var västerut samt att det var två stugor med 8 kammare i varje..." Jag var helt säker på att det var min!

Med grannen som "stöd" for vi till stan för att skåda förödelsen... Nej, det var inte min, men snett mittemot... och sorgen är nästan densamma...Nån av gångerna då jag satt i min kammare, kom jag på att jag skulle ta kort på utsikten... Hittade bilden nu, och det är precis de här två husen som brann...

Det är ändå fantastiskt att brandkåren lyckades rädda de intill liggande, visserligen krävs en del reparationer, men de går att rädda. Nu håller jag tummarna för att de, på ett eller annat sätt kan byggas upp igen...

 Så, nu när vi går mot stearinljusets högtidsmånad, så gjorde jag mig en lite kom-i-håg tavla igår...


På återseende!

//Jenny 

1 kommentar:

  1. Men ÅH har du köpt en sån! Helt underbart! Vilken miljö! Men så trist att några hus brann! Hoppas det går att återställa som sagt!

    SvaraRadera

Jag blir såå glad att du tagit dig tid att lämna en kommentar!!!